Výjimečnost produktů La Sultane de Saba zaručuje výběr vzácných a ušlechtilých přírodních složek ze všech koutů světa.

Rádi bychom Vám zde některé z nich blíže představili.

 

Arganový olej  je jedním z nejvzácnějších olejů na světě. Lisuje se ze semen plodů argánie trnité a je díky svým vyživujícím a hydratačním účinkům po staletí skutečným přírodním elixírem krásy a mládí. Obsahuje neuvěřitelné množství aktivních látek, jako vitamin A, E a F, esenciální mastné kyseliny, kyselinu linolovou, nenasycené mastné kyseliny omega 3 a omega 6, flavonoidy, karotenoidy a je proto velice cenným ošetřením pokožky. V naší nabídce je Arganový olej v kvalitě BIO, 96% s přídavkem růže, která zvyšuje hydratační účinky.

 

Cukrová třtina. Surový třtinový cukr je starodávný lidový lék pro suchou pokožku. Přirozené zvláčňující vlastnosti cukrové třtiny napomáhají udržet pokožku vláčnou. Cukrová třtina posiluje kapilární stěnu, dodává pružnost, odbourává napětí kůže a pomáhá ji ochránit proti přirozenému stárnutí. Zjemňuje, zpevňuje, vyživuje a má zklidňující účinky. 

 

Fíkový olej. Jedinečný olej z berberského fíku, plodu kaktusu Opuncie. Je velmi bohatý na vitamín C a vápník. Rostlinný protein z berberského fíku pomáhá přivést tekutinu z tkání zpět do krevního řečiště a redukuje tím zadržování tekutin v těle, navíc redukuje známky stárnutí pleti a navrací jí přirozený jas.  Je tak ideální m regeneračním přípravkem pro celý obličej včetně očního okolí. Jeho regenerační schopnosti oceníte také při drobných poraněních pokožky, jako jsou odřeniny, drobné popáleniny, bodnutí hmyzem atp. La Sultane de Saba nabízí fíkový olej samostatně v kvalitě BIO, dále je pak ve směsi s karotkovým olejem obsahem všech tělových/vlasových olejů.

 

Geranium. Lluční, lesní a bahenní trvalá rostlina v Čechách zvaná Kakost.Vůně je podobná růži se vzdáleným nádechem citrusů. Má dezinfekční a antibakteriální účinky. Zklidňuje, uvolňuje, stabilizuje, odstraňuje úzkost a psychické napětí, zlepšuje náladu. Celkově harmonizuje i hormonální sféru.

 

Hedvábné proteiny jsou bohaté na aminokyseliny, které zajistí důkladné odstranění odumřelých buněk a celkové pročištění pokožky. Zároveň jsou zdrojem hydratace a jejich působení navrací pokožce pružnost.

 

Karotkový olej revitalizuje pleť a dodává pokožce jemné přirozené tónování. Olej bohatý na karoten lze používat po celý rok pro rozjasnění a pročištění pokožky, v létě také jako podklad pod opalovací přípravky a jako péči po opalování. La Sultane de Saba nabízí karotkový olej samostatně v kvalitě BIO a je ve směsi spolu s fíkovým olejem součástí všech tělových/vlasových olejů. V řadě Malajsie je podíl karotkového oleje větší.

 

Kaviárje doslova nabitý vitamíny, aminokyselinami a proteiny. Aminokyseliny odpovídají za správný metabolismus kožních buněk a hydrataci pokožky. Minerály, jako jsou sodík, draslík, fosfor, hořčík a kalcium, mají zpevňující účinek. Mastné kyseliny obsažené v kaviáru ovlivňují ztrátu vody, aby pleť zůstala dlouho svěží a mladá. Významné u kaviáru jsou také vitamíny A a D. Ty jsou hlavním prostředkem na likvidaci vrásek, mají výrazný regenerační účinek a působí proti volným radikálům.

 

Kyselina hyaluronová hraje základní roli při zachování pružnosti a poddajnost pleti. Svými antioxidačními účinky ji chrání před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu. Váže vodu a zajišťuje tak ideální hladinu hydratace v pokožce.

 

Máslo Karité/bambucké máslo se vyrábí z plodů stromu Karité, rostoucího výhradně v subsaharském pásmu savan Afriky. Je základem všech kosmetických hydratačních přípravků. Jedná se o vysoce kvalitní přírodní péči, která zabraňuje vysoušení pokožky a vlasům dodává extrémní lesk a vitalitu. Obsahuje výjimečně vysoké procento látek s léčivými vlastnostmi. 100% máslo Karité je ideální na všechna vysušená místa na těle, v rozpuštěné formě jako masážní přípravek.  

 

Mořská sůl se získává odpařováním čisté mořské vody. Je zdrojem mnoha minerálů. Má čistící a rozjasňující účinky.

 

Rýže/ rýžový prášek. Užívání rýže coby kosmetického prostředku sahá až do dob antiky. Je oblíbenou součástí kosmetických produktů, protože snadno proniká do kůže, zesvětluje, matuje, neucpává póry a snižuje tvorbu kožního mazu. Je tradiční součástí japonské kosmetické péče.

 

Skořice je známá a vyhlášená především pro své účinky prohřát a rozproudit krev. Kromě toho má také antibiotické a dezinfekční účinky.  

 

Vitamín E. Hlavní antioxidant obsažený přirozeně v těle. Zklidňuje a zlepšuje stav pokožky a dále v ní udržuje vlhkost, takže pokožka zůstává jemná a hebká. Ve všech typech kosmetických přípravků je vitamin E vhodný jak před, tak i po slunečním záření.

 

Zlato při výrobě mastí používali už staří Egypťané. Mísili je s rostlinnými silicemi a vytvářeli tak elixíry mládí. Nejcennějšími vlastnostmi, které se zlatu v kosmetických přípravcích připisují, jsou omlazující a antioxidační účinky. Působí na stimulaci buněčné aktivity a napomáhá obnově pokožky. Částečky zlata navíc pleť rozjasňují.